A Gubi Multi-Lite függeszték 1972-ben lett először papírra vetve, amikor Louis Weisdorf, dán designer, ellentmondott a saját tervezési szokásainak, azaz nem egy sokszor ismétlődő elemekből álló darabot hozott létre. Ehelyett inkább arra törekedett, hogy megmutassa a sokféleség iránti szenvedélyét.


    


Létrehozott egy olyan lámpát, aminek alapja két henger alakú forma, amit egy gyűrű vesz körül. Ez a gyűrű rögzíti a két mozgatható negyedgömb alakú lemezt. Így alkotnak együtt tökéletes, ikonikus képet ezek az elemek. A mozgatható részek lehetővé teszik, hogy több kombinációban is használható legyen a lámpa, így akár felfelé vagy lefelé is irányíthatja a fényt, mi több akár asszimetrikus művészi fényt is vethet.

A Multi-Lite függeszték időtlen megjelenéssel rendelkezik, emellett pedig minden környezetbe tökéletesen illeszkedik. Mára a klasszikus króm és sárgaréz megjelenés mellett megtalálhatóak ugyancsak a színes változatok is, mint például a fekete, fehér, rózsaszín, kék, szürke színkombinációk is.Jó hír azoknak, akik szeretik összhangban tartani a világításukat, hogy a függeszték mellett elérhető állólámpa verzióban is – Gubi Multi-Lite állólámpa – melyek szintén sárgaréz és króm változatban is rendelhetőek.