A huszadik század észak-olaszországi bútormanufaktúráinak évszázadokig visszavezethető bútorgyártási kultúrája van. 1959-ben a Galimberti testvéreknek köszönhetően ezen kultúra egy újabb kinccsel gazdagodhatott, mivel megalapították a „Flexform di Galimberti” nevű manufaktúrát, amely a sikernek köszönhetően egy új kiállítóteremmel gyarapodott.

1967-ben a következő generációnak köszönhetően a műhely ipari létesítménnyé eszkalálódott. Családi döntés után arra jutottak, hogy dolgozzanak együtt a korszak vezető formatervezőivel, mint például Joe Colomboval, Asnago Venderre, Cini Boerival és Rodolfo Bonettoval. A leghíresebb formatervező, aki a tehetségét megmutatta a vállalatnál az Antonio Citterio volt.

Így történt, hogy 1970-re a vállalat a korábbi stílusok bármilyen ismétlését megkerülve, a termékek egyre inkább eredetivé és kortárssá váltak.

Mára nemcsak az olasz bútorgyártás egyik ékköveként mutatható be a Flexform, hanem az összes kontinensre kiterjedő vásárlókkal rendelkező dizájnmárkaként is.

A fa, a fém és a kárpit kombinációjából a Flexformnál mindig elegáns bútor születik meg. Színekben nyilvánvalóan nagy választék van, de főleg a modern, patinás olasz enteriőrök színeit élvezhetik a vásárlók.

Textilkárpitoknál főleg a szürke középső és világosabb árnyalatai jelennek meg, míg a bőrkárpitoknál főleg a feketét, barnát és fehéret támogatják. Az egyediség, az elegancia és a modern szellem formái, melyek egyértelműen felkeltik a lakberendezés rajongóinak figyelmét.

A különleges dizájn mellett a kényelem és a funkcionalizmus is nagyon kiemelkedő szerepet kapott a Flexform összes bútora életében, így nem csak az emberi szemet nyűgözik le, hanem a testet is megnyugtatják.

További információkért látogasson el a bemutatótermünkbe vagy érdeklődjön az info@spirithome.hu e-mail címen.