A 20. század közepi Amerikából származó művészlakások mára már modern bútorokkal kiegészülve igazi luxuslakásokká nőtték ki magukat. Kialakításuk nem csak a volt gyárterületekre és üzemek helyeire beköltöző művészek önkifejezéséről szól, hanem megegyezik a letisztult, indusztriális, nagy térigényű, „tetőtérszerű” lakásokkal.

Kiemelkedő jellegzetessége, hogy míg máskor próbálják elrejteni a csőszerkezeteket vagy beburkolni a nyers téglafelületeket, hogy ne látszódjon túl puritánnak a belső tér, itt erre építve erősítik a megválasztott bútorok, alapanyagok és színek a loft stílust.

Az élettereket jellegzetesen itt sem falak választják el egymástól, hanem testesebb vagy éppen ellenkezőleg, nagyon egyszerű bútorok, funkciónak megfelelően. Elsődleges felhasznált alapanyagok a beton, kő, fém, rusztikus fa, tégla és egyéb naturális anyagok. Akik szeretnék megtartani az eleganciát ebben a nyers milliőben is, azoknak ajánljuk a márvány, szálcsiszolt réz és bronz felületek alkalmazását.

A fekete-fehér és a monokróm szürke színhasználatot megtöri a bútorok természetes színe mellett egy-egy színesebb, elegánsabb és finomabb tapintású, testes ülőgarnitúra, mely így csak jobban kihangsúlyozza az enteriőr többi részének „üzemiségét”.

A világításhoz többnyire, a nagy ablakokon beszűrődő fény mellett, klasszikus formával vagy nagyon letisztult burával rendelkező függő-, fali- és állólámpák szolgálnak.

Ha szeretnél még több ötletet és segítséget kapni a loft dizájnnal vagy kiegészítőkkel kapcsolatban, keresd bátran kollégáinkat az info@spirithome.hu e-mail címen vagy látogass el a webshopunkba!