SLX konyha – A minimalista konyha új szintre emelve, azaz hogyan ünnepli egy konyhabútor gyár, hogy 90 éves lett

Mint minden nagy gyártó, úgy a SieMatic is igyekszik évről-évre újdonságokkal előállni. Az idei év azonban még különlegesebb, hiszen ebben az évben ünnepeljük a gyár alapításának 90. évét. Ezért a SieMatic merőben új koncepcióval állt elő.

A világító rejtett fogantyú nem újdonság, már jó ideje rendelhető egyes konyha gyártóknál. Amellett, hogy nagyon dekoratív, egyben hasznos is, mivel – amikor egyéb világítás nem üzemel – a konyhai egységek akkor is könnyen megtalálhatók, arról nem is beszélve, hogy milyen kellemes atmoszférát teremt a konyhában.

A SieMatic azonban új szintre emelte ezt az extra funkciót. Egy olyan speciális szerkezetet alakítottak ki mérnökeik, amelyben a LED szalag teljes mértékben rejtve marad, semmilyen szögből nem látszik, viszont az arany bronz rejtett fogantyú paneleken megjelenik megtört fénye, így olyan, mintha maga a fém felület ragyogna sejtelmesen. Igazán drámai a hatás.

A mérnökök arra is gondoltak, hogy egy LED szalag és az áramellátását biztosító szerelvények időnként meghibásodhatnak, így a szerkezetet úgy alakították ki, hogy könnyedén hozzáférhetők legyenek ezek az alkatrészek a konyhabútor mozgatása, megbontása nélkül.

Mivel azonban az exkluzív konyhák rajongóit még ennél is jobban le akarták nyűgözni, nem elégedtek meg ezzel az újítással. Új vitrinjeik úgy lettek kialakítva, hogy mindhárom oldalukon üveg van, így biztosítva, hogy a bennük elhelyezett tárgyak minden irányból jól láthatók legyenek és összhatásukban mégis könnyed látványt nyújtsanak. De még ezt is tudták fokozni: nemcsak polcokat, hanem fiókokat el választhatunk ezekbe a szekrényekbe, így további esztétikus és praktikus tárolóhelyet alakíthatunk ki konyhánkban.