A bolygónk védelme mára nemcsak a hétköznapi életünkben játszik fontos szerepet, de szerencsére kiterjedt a divat és dizájn területére is. A Spirit Home célja már a kezdetektől fogva az volt, hogy utat mutasson a hazai közönségnek a trendek felé. Az utóbbi időben nekünk is szívügyünk, hogy olyan márkákkal dolgozzunk együtt, akik fenntartható gazdálkodásból szerzik be az alapanyagaikat, vagy utóbbiak teljes egészében újrahasznosítottak.

A skandináv cégek természetesen élen járnak a környezettudatos dizájnban. A Muuto márka legtöbb terméke újrahasznosított anyagból készül vagy teljesen lebomló. Ehhez hozzátartozik az is, hogy ezek a márkák hosszútávra terveznek bútorok és kiegészítők terén, csökkentve ezzel a fogyasztók ökológiai lábnyomát. Nem a globális, fogyasztói társadalom diktálta trendeket követik, hanem a saját fejlesztéseiket és fenntartható gondolkodásukat manifesztálják termékeikben.

A szintén skandináv ferm LIVING tavaly mutatott be olyan kiegészítőket, amelyek kizárólag PET palack felhasználásából készültek. A kültéren is használható szőnyegek és párnák az óceánok kékjét hozzák vissza színeikben, arra is utalva, hogy vigyázzunk a vizeink tisztaságára. Ezenkívül a márkának több 100% organikus terméke van úgymint párnák, törülközők vagy ágyneműk.

Az akrilbútorairól híres Kartell márka is évek óta környezettudatosan gyártja székeit, hiszen olyan bio-műanyagot fejlesztettek ki, amely nem bocsát ki káros anyagot és főként újrahasznosított melléktermékből készül.

Az Ethnicraft valamennyi bútora már az  FSC CoC (Chain of Custody) tanúsítvánnyal ellátott, vagyis csak olyan gazdálkodásból szerzik be a fa alapanyagaikat, ahol pótolják is azt egyből, ezzel segítve a helyi termelőket, illetve az erdők újratelepítését.

Webshopunkban a Környezettudatos termékek kategóriában olyan termékeket találsz, amelyek a fenti előírásoknak megfelelnek, így már otthonod berendezésével is hozzájárulsz a környezetünk megóvásához.