A nagy „klasszikus” dán cég bemutatása után térjünk át a fiatalabbakra. A Normann Copenhagen, a Gubi és a Menu is dán cégek, néhány évtizedes múlttal maguk mögött. A Muuto picit kilóg ebből a sorozatból finn származásával és picit játékosabb formáival. Modern eszközökkel és anyaghasználattal, de a klasszikus Arne Jacobsen-féle formavilággal és életérzéssel készülnek gyönyörű darabjaik az enteriőrjeinkbe. Normann Copengagen Jan Andersen és Poul Madsen dán tervezők alapították 1999-ben. Letisztult, funkcionális és időtlen bútorokat lámpákat és kiegészítőket terveznek. Izgalmas formai újításaiknak meg is lett az eredménye: több mint 80 formatervezési díjat gyűjtöttek be az egész világon.
Simon Legald
  • 1986-ban született Dániában
  • 2012-ben végzet a Dán Művészeti Akadémián, de addigra már jó néhány elismert munkája született.
  • Mottója: A legőszintébb skandináv egyszerűség.

Simon Legald-Pine Table

Simon Legald-AMP lamp
Simon Legald-Form Collection
Simon Legald-SUM moduláris sofa
Studio Dejawu-Bell Opener
Jonas Wagell-Hello
Jonas Wagell-Hello
Gubi Dán luxus márka. Kifejezetten felsőkategóriás anyagok és különleges díszítések jellemzik. Hatalmas összegeket fektetnek az innovációba.
Beetle Dining Chair
Masculo Dining Chair
Multi-Lite Pendant
Muuto
A finn Mutto cég, nevük valami olyasmit jelent finnül, hogy az új lehetőségek a jövőben. Nézetük szerint a minket körülvevő tárgyak nem csak szép és funkcionális eszközök, hanem ennél többek. Élményt jelent a látványuk és használatuk. Az egész világon ismerik és tervezők gyakran inspirálódnak is a Muuto ötleteiből.
Lars Thorne –THE DOTS
Iskos-Berlin –FIBER CHAIR
Tap studio –CONTROL TABLE LAMP
Normal studio –MIMIC MIRROR
Taf studio –WOOD LAMP
Menu A Menu Copenhaga-ban alakult. A skandináv formavilág legpuritánabb és minimalistább hívei. Leghíresebb bútoruk egy egyszerű ám gyönyörűen kivitelezett márványkocka, mint többfunkciós bútor.
Afteroom kabátakasztó
Cast lámpák
Douwes lámpa és dugalj
Duane Lámpa
Plinth
A Skandináv design-ben rengeteg lehetőség van, mind a gyártók, mind a tervezők számára. További érdekességekért kérjük keresse meg tanácsadóinkat honlapunkon keresztül, vagy személyesen bemutatótermünkben a Király utca és a Nagymező utca sarkán. www.spirithome.hu