Trendkalauz – A minimál stílus

A minimál stílus évek óta az egyik legnépszerűbb lakberendezési trend világszerte, és természetesen itthon is nagy a rajongótábora. Az alábbi bejegyzésben megmutatjuk, hogy melyek a stílus fő ismérvei.


A minimál lakberendezésre jellemzőek a neutrális tónusok, illetve a további színek kismértékű használata. Manapság a trendeket az erőteljes színek jellemzik, ezért már ennél a stílusnál is megengedett egy-egy pasztell árnyalat jelenléte. A minimalista enteriőrök nem igazán gazdagok kiegészítők terén, így legfeljebb egy-egy grandiózus tárgy kerül a térbe.


A bútorok fő vezérvonala a letisztultság, formájukat tekintve inkább az egyenes vonalak dominálnak. A berendezésnél jelentős a természetes anyagok használata, mint a fa, fém vagy üveg.

Ezt a stílust kétségkívül a konyhákban alkalmazzák a legtöbbször. A minimalista konyhák fő ismérve a letisztultság és átláthatóság. A konyhai gépek finoman belesimulnak a szekrényekbe, illetve a nyitott polcok helyett, inkább zárt tárolós elemek a jellemzőek.

A bemutatótermünkben számos minimalista bútort és kiegészítőt találsz, valamint képzett munkatársaink szakszerű tanácsadást tudnak nyújtani, ha lakberendezési tippeket szeretnél kapni.