A nagy „klasszikus” dán cég bemutatása után térjünk át a fiatalabbakra. A Normann Copenhagen, a Gubi és a Menu is dán cégek, néhány évtizedes múlttal maguk mögött. A Muuto picit kilóg ebből a sorozatból finn származásával és picit játékosabb formáival. Modern eszközökkel és anyaghasználattal, de a klasszikus Arne Jacobsen-féle formavilággal és életérzéssel készülnek gyönyörű darabjaik az enteriőrjeinkbe.

Normann Copengagen

Jan Andersen és Poul Madsen dán tervezők alapították 1999-ben. Letisztult, funkcionális és időtlen bútorokat lámpákat és kiegészítőket terveznek. Izgalmas formai újításaiknak meg is lett az eredménye: több mint 80 formatervezési díjat gyűjtöttek be az egész világon.

Simon Legald
  • 1986-ban született Dániában
  • 2012-ben végzet a Dán Művészeti Akadémián, de addigra már jó néhány elismert munkája született.
  • Mottója: A legőszintébb skandináv egyszerűség.

Simon Legald-Pine Table

Simon Legald-AMP lamp

Simon Legald-Form Collection

Simon Legald-SUM moduláris sofa

Studio Dejawu-Bell Opener

Jonas Wagell-Hello

Jonas Wagell-Hello

Gubi

Dán luxus márka. Kifejezetten felsőkategóriás anyagok és különleges díszítések jellemzik. Hatalmas összegeket fektetnek az innovációba.

Beetle Dining Chair

Masculo Dining Chair

Multi-Lite Pendant

Muuto

A finn Mutto cég, nevük valami olyasmit jelent finnül, hogy az új lehetőségek a jövőben.

Nézetük szerint a minket körülvevő tárgyak nem csak szép és funkcionális eszközök, hanem ennél többek. Élményt jelent a látványuk és használatuk.

Az egész világon ismerik és tervezők gyakran inspirálódnak is a Muuto ötleteiből.

Lars Thorne –THE DOTS

Iskos-Berlin –FIBER CHAIR

Tap studio –CONTROL TABLE LAMP

Normal studio –MIMIC MIRROR

Taf studio –WOOD LAMP

Menu

A Menu Copenhaga-ban alakult. A skandináv formavilág legpuritánabb és minimalistább hívei. Leghíresebb bútoruk egy egyszerű ám gyönyörűen kivitelezett márványkocka, mint többfunkciós bútor.

Afteroom kabátakasztó

Cast lámpák

Douwes lámpa és dugalj

Duane Lámpa

Plinth

A Skandináv design-ben rengeteg lehetőség van, mind a gyártók, mind a tervezők számára. További érdekességekért kérjük keresse meg tanácsadóinkat honlapunkon keresztül, vagy személyesen bemutatótermünkben a Király utca és a Nagymező utca sarkán. www.spirithome.hu